Giriş Yap Hemen Başvur
EN

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Nedir? Neden Kullanılmalıdır?

Figopara Figopara | 30.09.2020

Bilgi güvenliği yönetim sistemi, hassas işletme bilgilerinin güvenliğini sağlarken bilginin yönetilmesini de kolaylaştıran bir sistemdir. İnsanları, süreçleri ve bilgi teknolojilerini kapsayan bu sistemi kullanmanız için işletme hacmi önemli değildir. Büyük, küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından kullanılabilir. Peki, bilgi güvenliği yönetim sistemi kullanmak neden gereklidir?

Bilgi Güvenliği Tehditleri Nelerdir?

Elektronik ortamda depolanan bilgilerimizin kopyalanması ve yayılması oldukça kolaydır. Bu, onları siber saldırılara karşı daha savunmasız hale getirir; bu sebeple belli standartlarda düzenli olarak korunmaları gerekir. Bilgileriniz, zararlı yazılımlar ve kodlarla gerçekleştirilen siber saldırılar ile tehdit altında kalabilir. Hedef kitlenizdeki kullanıcıların davranışlarındaki zayıf noktalardan yararlanılarak bir sosyal mühendislik saldırısı gerçekleştirilebilir.

Bilgi Güvenliği Yönetimi Neden Önemlidir?

Bilgi güvenliği, işin sürekliliği için kritik öneme sahiptir. Bilgiyi kaybetmenin telafisi şirket için zor olabilir. Bu nedenle bilgi güvenliğinin önemi işletmeler için her geçen gün artmaktadır. Bilgi güvenliği, tedarikçi firmalar ve müşteriler için de oldukça önemlidir. Bilgi güvenliği, sadece bilgiyi gizlemekle kalmaz; aynı zamanda bilgiye sadece ulaşması gereken kişilerin erişimini sağlar.

Bilgi Güvenliği Standartları Nelerdir?

ISO 27000 standartları, ISO standart ailesindeki bir seridir. Bilgi teknolojileri, güvenlik tekniği ve bilgi güvenliği yönetim sistemi gibi konuları kapsar. Bilgi güvenliği sistemi kurulumu ve belgelendirme ISO 27001 standardı ile yapılmaktadır. Standardın özellikleri ise aşağıdaki gibidir:

  • Bilgi güvenliği risklerini ve buna karşı olan tehditleri denetlemek
  • Riskleri kabul edilebilir düzeyde tutmaya yönelik çalışmak
  • Kontrolleri sürekli hale getirmek ve buna yönelik yönetim süreçlerinin işleyişini sağlamak

ISO 27001 Ne İşe Yarar?

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikası, KOBİ’lerin ve çeşitli kuruluşların sahip olduğu bilgileri güvende tutmaya yardımcı olur. İşletmenin finansal bilgileri, fikri mülkiyetleri ve çalışanlarının bilgileri de bunlara dahildir. Bilgi güvenliği sistemleri, bilgiye erişim iznini kontrol altına aldığı gibi bilgiyi korumak için gerçekleştirilen kontrol ve ölçüm sonuçlarını da oluşturur. Böylece doğru önlemlerin alınması sağlanır. ISO 27001 bilgi güvenliği sistemleri, en çok kabul gören standartlardan biridir.

Figopara Güvencesiyle Nakde Kolayca Ulaşın

Figopara sayesinde vadeli alacaklarınızı vadesinden önce tek bir tuşla tahsil edebilir ve nakde istediğiniz anda ulaşabilirsiniz. Finans kurumlarının size özel tekliflerini tek bir platform üzerinden görebilir ve size en uygun olan teklifi tercih edebilirsiniz. Figopara’nın tüm bu avantajlarından yararlanmak için yapmanız gereken tek şey; ek şart ve ücret olmadan tek bir tuşla platformumuza üye olmanız. Haydi, siz de Figopara’ya katılın ve sermayenizi arttırın!

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Nedir? Neden Kullanılmalıdır?