Giriş Yap Hemen Başvur
EN

Teminatlı Kredi Nedir? KOBİ’ler Nasıl Faydalanabilir?

Figopara Figopara | 22.04.2021

Covid-19 pandemisinden dolayı işletmeleri epey zorlayan olumsuz ekonomik şartlar devam ediyor. Peki bu zorlu şartlarda KOBİ’lerin yararlanabileceği teminatlı kredi nedir? Bu krediden nasıl faydalanılabilir?

Teminatlı Kredi Nedir?

Finans kurumlarının incelemeleri sonucunda almak istediğiniz ihtiyaç kredisi için geliriniz yeterli bulunmadığında, finans kurumlarına güvence verebilmek amacıyla sahip olduğunuz gayrimenkullerin teminat olarak gösterildiği bir kredi çeşididir. Bu nedenle ipotekli kredi olarak da bilinir.

Teminatlı Kredi Alabilmek için Gereken Evraklar Nelerdir?

Teminatlı kredi alabilmek için bazı gerekli evraklar vardır. Bu evraklar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,
  • Başvuruda bulunan kişinin ikametgâh belgesi,
  • Kredi başvurusunda teminat olarak kullanılacak gayrimenkulün, kat mülkiyeti ya da kat irtifak tapusu belgelerinin fotokopileri,
  • Başvuruda bulunacak kişinin gelir belgeleri (Bordro, SGK hizmet dökümü, güncel vergi levhası ve Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi, ticaret sicil
  • gazetesi vb. belgeler),
  • Başvuruda kullanılacak gayrimenkulün ekspertiz (bilirkişi) raporu gerekmektedir.

Teminatlı Krediden Nasıl Yararlanılır?

Krediden yararlanabilmek için adınıza kayıtlı gayrimenkullerin bulunması gerekmektedir. Bu gayrimenkullerin bireysel teminatlı kredi alabilmeniz için tapu kaydının bulunması gerekmektedir. Ticari teminatlı kredilerde ise böyle bir şart aranmamaktadır. Gerekli evraklar ile kredi almak istediğiniz finans kurumuna başvurabilirsiniz. Başvurunuzun olumlu değerlendirilmesinin ardından, teminat olarak değerlendirilecek gayrimenkul için ekspertiz incelemesi başlatılmaktadır. Ekspertizin mal varlığına biçtiği değerin banka tarafından belirlenen yüzdesine (yasal olarak maksimum%80’dir.) oranla kredilendirme miktarı belirlenmektedir. Belirlenen teminata ipotek konulması durumunda, kredi başvurusunda bulunan şahıs tarafından ipotek masrafı ve tapu işlem ücreti ödenmelidir.

KOBİ Dostu Hızlı Tahsilat Platformu: Figopara

Figopara ile alacaklarınızı, prosedür işlemlerine takılmadan vadesinden önce tahsil edebilirsiniz. Figopara, tüm faturalarınızın takibi, detaylı işlem ve kârlılık raporlama sistemi sayesinde finansal evraklarınızın ve istatistiklerinin izlenmesini kolaylaştırır. Tek yapmanız gereken e-faturanızı sisteme yüklemek. Bu sayede tüm finans kurumlarının tekliflerini, SSL sertifikalı güvenli altyapıya sahip bir platform üzerinden tek tuşla görüntüleyebilir, size uygun olan teklifi seçerek istediğiniz anda nakde ulaşabilirsiniz. Tüm bu avantajlardan yararlanmak için yapmanız gereken tek şey; ek şart veya ücret olmadan platformumuz üzerinden üye olmanız. Haydi siz de Figopara’ya katılın, istediğiniz anda nakde ulaşın!

Teminatlı Kredi Nedir? KOBİ’ler Nasıl Faydalanabilir?