Giriş Yap Hemen Başvur
EN

API Nedir? KOBİ’ler Nasıl Faydalanabilir?

Figopara Figopara | 27.09.2020

API (Uygulama Programlama Arabirimi), iki uygulama arasındaki iletişimi sağlayan bir yazılım aracıdır. Başka bir deyişle, bir uygulamanın özelliklerini başka bir uygulamada kullanmanızı sağlayan bir yapıdır. Peki, API kullanmak bize ne gibi avantajlar sağlayabilir?

Web API Nedir?

İnternet bağlantısı olan farklı cihazlar arasındaki iletişimi sağlamak için oluşturulmuş bir yöntem olan Web API, HTTP servislerini kullanımını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulan açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Servislerinizi cep telefonları, tabletler ve tarayıcılar gibi birden çok istemciye sunmak istediğinizde bu yöntemi kullanabilirsiniz.

API Ne İşe Yarar?

Bir uygulamanın ya da platformun sağladığı özelliklerin belli sınırlandırmalar ile başka platformlarda kullanabilmenizi sağlar. Bu özellikleri kullanırken asıl uygulamayı aktif olarak kullanmanız gerekmez. Bir uygulamanın özelliklerini diğer uygulamaların da kullanımına açarak uzaktan gelen veri akışını kolaylaştırır. İşlemlerin hızlı ve pratik olarak gerçekleştirilmesine  yardımcı olur.

API Ne İçin Kullanılır?

Hem web geliştiriciler hem de program geliştiriciler tarafından kullanılan bir programdır. Bir program kullanırken başka bir servis tarafından sağlanan bir özellikten yararlanmamız gerektiğinde API devreye girer. İnternet sitelerinin sıfırdan tasarım süreçleri için de API oldukça önemlidir.

KOBİ’ler Web API’lerden Nasıl Yararlanabilir?

API, işletmenizin satış ve tedarik işlemlerini tek bir panel üzerinden yönetebilmenizi ve işletmenizin iş hacmini arttırmanızı kolaylaştırır. Birden çok mağazaya ihtiyaç duyulan işlerde API entegrasyonuna daha çok ihtiyaç duyulur. İşlerin istenen kalitede ve zamanda tamamlanması için API kullanımı kritik öneme sahiptir. 

API Entegrasyonu Neden Tercih Edilir?

Farklı web sistemleri ile birlikte çalışabilecek uygulamalarda genellikle API entegrasyonu tercih edilir. Özellikle e-ticaret siteleri ve uygulamaları için tercih edilmektedir. E-ticaret sitesinin güçlü bir altyapı ile verimli hizmet verebilmesini sağlamaktadır. API sayesinde siteye kullanımını kolaylaştırıcı özellikler ekleyerek müşteri memnuniyeti arttırılabilir.

API entegrasyonu, e-ticaret sitelerinde ya da ERP ve muhasebe yazılımındaki kayıtlı ürün bilgilerini online pazar yerlerine aktarılmasını sağlar. Bu sayede satış ve e-faturaların takibini tek bir noktadan yapabilmeyi sağlar.

API Sistemi Entegrasyonu ile Figopara

Figopara’nın sağladığı API erişimi özelliği, istediğiniz sisteme ücretsiz ve hızlı bağlanabilmenizi sağlar. Üstelik e-faturalarınızın takibini her yerden kolayca yapabilirsiniz. Fatura yükleme, alıcının onaylaması ve bankaya gitme gibi işlemleri online olarak gerçekleştirerek nakde çok daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Figopara’nın şirketinize sağlayacağı tüm avantajlardan yararlanmak için yapmanız gereken tek şey; ek şart ve ücret olmadan platformumuza üye olmanız. Haydi, siz de Figopara’ya katılın ve nakde kolayca ulaşın!

API Nedir? KOBİ’ler Nasıl Faydalanabilir?