Giriş Yap Hemen Başvur
EN

KOBİ’lerin Kolayca Nakite Ulaşmasını Sağlayacak 4 Yöntem

Figopara Figopara | 03.07.2020

Ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi, bizi ekonomik olarak zorlu bir süreçten geçiriyor. Bu süreçte, ekonomi alanında en çok etkilenenlerin başında ise küçük ve orta ölçekli işletmeler geliyor; yani bir diğer deyişle KOBİ‘ler… Her zaman söylendiği gibi güçlü ve sürdürülebilir bir ekonomi için KOBİ’lerin yanında olmak büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz bu zorlu salgın döneminde KOBİ’lerin en çok sıkıntı yaşadığı konu ise “likidite.” Gerek özsermaye yönetimindeki stratejik hatalar gerek olumsuz piyasa şartları, KOBİ’lerin vadeli satışlarını özkaynakları ile finanse etmeye zorluyor. Bu durum varolan nakit sorununu daha da kötüleştirerek içinden çıkılmaz bir hale getiriyor. Peki, KOBİ’lerin nakit ihtiyacını karşılayabilecek en iyi seçenekler nelerdir?

1) Kobi Destek Paketleri ve Kredileri

Bankaların KOBİ’lere özel sunduğu uygun ödeme seçenekli kredi paketlerinden faydalanabilirsiniz. Hizmet verdiğiniz sektöre özel hazırlanan bu paketlerle 3 veya 6 ay sonra kredi ödeme gibi yöntemlerinden yararlanabilirsiniz. Her firmanın yararlanabileceği ihtiyaç kredilerinin yanı sıra ihracat odaklı faaliyet gösteren firmalara da özel seçenekler bulunuyor. Bankanın anlaşmalı olduğu ticaret ve sanayi odalarına üye iseniz ek fırsatlar sunulabiliyor. 

2) KOBİ’lere Özel Ticari Kredi ve Banka Kartları

Ticari kredi kartları harcamalarınızı talebinize göre; vadelendirme, ödemelerinizi peşin fiyat üzerinden taksitlendirme ve ekstrelerinizi öteleyebilme gibi imkanlar sağlıyor.

Ticari banka kartları, yanınızda yüklü miktarda nakit taşımak istemediğiniz zamanlarda kurtarıcınız olabilir. Bunun yanında hesap limiti dahilinde nakit kredi kullanma, yıllık kart ücreti olmadan tüm bankacılık işlemlerini gerçekleştirme gibi avantajlardan da yararlanabilirsiniz.

3) KOBİ Teşvikleri

KOSGEB bünyesinde sağlanan devlet teşviklerinin yanında AB – Türkiye Mali İşbirliği kapsamındaki teşviklerden de faydalanabilirsiniz. KOSGEB; sıfırdan iş kurmak, inovasyon yapmak, iş büyütmek gibi alanlarda destek vermenin yanında sunduğu özel programlar ile KOBİ’lerin arkasında duruyor.

KOBİ Finansman Destek Programı, daha düşük faiz ile uygun koşullarda kredi sağlıyor. Ayrıca, Gelişen İşletmeler Pazarı KOBİ Destek Programı ile Borsa İstanbul Gelişen İşletmeler Pazarı’nda işlem görmek isteyen işletmelere destek sağlıyor ve finansmana erişim imkânlarını arttırıyor.

Bunun yanında Türkiye genelinde küçük ve orta ölçekli işletmelere destek veren; Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Çukurova Kalkınma Ajansı ve İstanbul Kalkınma ajansı gibi 13 bölgesel kalkınma ajansı da bulunuyor.

4) En Avantajlı Çözüm: Tedarikçi Finansmanı Sistemiyle “Figopara”

Değerli zamanınızı tek tek tüm finans kurumlarını gezip teklif alarak harcamanıza ya da kabul ettiğiniz ödemeyi almak için şubeye gitmenize artık gerek yok! Figopara’nın ‘‘Tedarikçi Finansmanı Sistemi’’ ile tek tuşla bunları çok daha avantajlı bir şekilde yapabilirsiniz. Peki, sistemimiz ne gibi faydalar sağlıyor?

Figopara’nın tedarikçi finansmanı teknolojisi ile sizlerin vadeli e-faturalarınızı vadesinden önce tahsil etmenizi sağlıyoruz. Yani artık ödeme zamanı gelmemiş faturalarınızı ödeme tarihinden çok önce, istediğiniz zaman tahsil edebileceksiniz. Aynı zamanda ödeme vadesinde esneklik sağlayarak; nakit akışı, likidite ve işletme sermayelerinizi de optimize ediyoruz.

Figopara’nın sistem entegrasyonu ile birçok finans kurumuna aynı anda ulaşabilir, teklifleri oturduğunuz yerden kıyaslayabilir ve kendinize en uygun olanı tek tıkla seçebilirsiniz. Kabul ettiğiniz teklif tutarının hesabınıza transfer edilmesini bu kadar kolay sağlayan tek platform olarak dört yıldır hizmet vermekteyiz. Üstelik e-faturalarınızın takibini yine aynı portalımız üzerinden kolayca yapabilirsiniz. 

Sizlere daha dinamik bir süreç sağladığımız bu platformumuza kredi kartı gerekmeden ücretsiz üyeliğinizi oluşturabilir ve Figopara’nın avantajlarından faydalanmaya başlayabilirsiniz. Haydi, şimdi bize katılın ve işletmeniz için özel olarak tasarlanmış tedarikçi finansmanı sistemiyle işletme sermayenizi hiç olmadığı kadar arttırın! 

KOBİ’lerin Kolayca Nakite Ulaşmasını Sağlayacak 4 Yöntem