Giriş Yap Hemen Başvur
EN

Esnaf Kredi Borcu Erteleme 2021

Figopara Figopara | 03.04.2021

Pandeminin beraberinde getirdiği sarsıcı ekonomik süreçte, esnaflara mali politikalarda yardımcı olmak amacıyla esnaf kredi borcunun ertelenmesi kararı alındı. Peki, borçlar ne zamana kadar ertelenebilir?

Esnaf Kredi Borcu Erteleme Kararı Nedir?

3 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan esnaf kredi borcu erteleme kararı; pandemi nedeniyle işletmeleri zarar gören esnaf ve sanatkârlara Halk Bankası ile işbirliği içerisinde kullandırılan, düşük faizli kredi borçlarının ertelenmesini sağlayan bir politikadır. Bu karar sayesinde, kredilerini ödeyemediği için takibe alınan esnaf ve sanatkârlar hakkında icra başlatılmadan, kredi borçları ertelenerek destek olunacaktır.

Esnaf Kredi Borcu Ne Zamana Kadar Ertelendi?

Esnaf kredi borcu, 1 Ocak 2021- 30 Haziran 2021 tarihleri arasındaki 6 aylık periyotta ödenmesi gereken taksitler ertelenecektir.

Esnaf Kredi Borcunu Ertelemek için Gereken Şartlar Nelerdir?

Esnaf kredi borcunu ertelemek için ekstra bir başvuru işlemi gerekmemektedir. Ancak, Resmi Gazete’de yayımlanan kararın detaylarını göz önünde bulundurarak, esnaf kredi borcunu ertelemek için gerekenler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  1. 31 Haziran 2020 tarihinde ve bu tarihten evvel kullanılan düşük faizli kredilerden ötürü tahsil edilemeyen bir borcun bulunması ve bu borcun tasfiye olunacak alacaklar kapsamına girmemesi gerekmektedir.
  2. Yukarıda bahsedilen özelliklere ek olarak diğer bir borç türü ise, borcun vadesinin 1 Ocak 2021- 30 Haziran 2021 tarihleri arasında dolacak ve bu kararın yürürlüğe girmesinden itibaren itfa edilmemiş borçlar, ek bir başvuru gereksinimi olmaksızın taksit sayısı aynı kalmak şartıyla kalan vadeye yayılarak ertelenmektedir.

NOT:  Bu karar esas alınarak kredi borcu ertelenen esnaf ve sanatkârlardan, kredi borcu erteleme süresince çalışan sayılarının azalmayacağına ilişkin taahhütname alınır. Eğer bu işletmelerde çalışan sayısının eksildiği belirlenirse işletmeler erteleme kapsamından çıkarılırlar.

KOBİ Dostu Hızlı Tahsilat Platformu: Figopara

Figopara ile alacaklarınızı, dilediğiniz anda nakde çevirebilir ve vade beklemeden ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Figopara’nın Tedarikçi Finansmanı sistemi, alıcıların tedarikçiler ile ödeme ve ücretlendirme konularında müzakere etmelerini sağlarken, tedarikçilerin de erken tahsilat yapmalarına imkân tanır. Yapmanız gereken tek işlem ise e-faturanızı sisteme yüklemek. Bu sayede tüm finans kurumlarının tekliflerini güvenli altyapıya sahip tek bir platform üzerinden görüntüleyebilir, size en uygun olan teklifi seçebilirsiniz. Tüm bu avantajlardan yararlanmak için yapmanız gereken tek şey; ek şart veya ücret olmadan platformumuz üzerinden üye olmanız. Haydi siz de Figopara’ya katılın, istediğiniz anda nakde ulaşın!

Esnaf Kredi Borcu Erteleme 2021